مطبخ سومه
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
اهلا وسهلا بكم في مطبخ سومه .. نتمني قضاء وقت ممتع في رحاب هذا المنتدى المتواضع .. واتمنى انضمامك لنا
مع تحيات
مطبخ سومه
مطبخ سومه
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
اهلا وسهلا بكم في مطبخ سومه .. نتمني قضاء وقت ممتع في رحاب هذا المنتدى المتواضع .. واتمنى انضمامك لنا
مع تحيات
مطبخ سومه
مطبخ سومه
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

مطبخ سومه

اطعم الاكلات واجمل الديكورات
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 طريقه عمل البريوش للفطار فى العيد

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
Mohamed
Admin
Admin
Mohamed


عدد المساهمات : 209
تاريخ التسجيل : 04/09/2011
العمر : 33
الموقع : http://somakitchen.blogspot.com/

طريقه عمل البريوش للفطار فى العيد Empty
مُساهمةموضوع: طريقه عمل البريوش للفطار فى العيد   طريقه عمل البريوش للفطار فى العيد I_icon_minitimeالأحد سبتمبر 11, 2011 9:35 pm


البريوش



طريقه عمل البريوش للفطار فى العيد 1239301503




المقادير


4 كوب دقيق (أنا أستخدمت 5 كوب دقيق) حتعرفوا ليه...
كوب زبدة ومقطعه مكعبات (أنا استخدمت زبدة من اللى سيحتها)
5 بيض
ربع كوب سكر خرز
نصف كوب ماء دافى للعجن
3 ملاعق خميرة فوريه (أنا أستخدمت خميرة بيرة)
نصف ملعقه صغيرة ملح
بشر برتقالة ورشة قرفه



الطريقه
تخمر الخميرة مع السكر والماء حتى الفوران وتترك 10 دقائق
يوضع الدقيق وملح والسكر والخميرة فى طبق العجن
يضاف البيض واحدة واحدة ونعجن
تضاف الزبدة ثم يضاف الماء ملعقه ملعقه ونعجن
الى ان تتشكل عجينه ملساء
تغطى العجينه وتوضع فى الثلاجه لمدة 3 ساعات
نخرج الهواء من العجينه يعنى نعجنها تانى وتغطى وتترك نصف ساعة
تقطع وتشكل ويدهن الوجه بالبيض ويرش عليه سكر خرز
وتترك ساعة لتخمر
و تخبز فى فرن 200 لمدة نصف - تلات ارباع الساعه او على حسب فرنك


ملاحظاتى وأضافاتى
1- أنا ضربت السكر والبيض فى الخلاط ووضعتهم على الدقيق
2-وانا بأعجن لقيت ان العجين محتاج دقيق
حسيت أن الزبدة كتير ...حطيت كوب دقيق يبقى كده 5 كوب دقيق أعتقد بسبب أنى استخدمت الزبدة مش مكعبات
3- لم أستخدم كمية الماء كلها .. يجب أن تعجن جيدأً
4- عند التشكيل فردتها ...ولفيت جزء صغير زى السويسرول ...وبعدين عملتها بشكل حلزونى ..عملتها صغيرة لانها كبرت لما خمرت
5- قبل الخبز ...وضعت سكر على الوجه ثم دهنت بيض ...ووضعت سكر مرة أخرى ..شوفت الفكرة دى فى مكان ما
6- مدة الخبز نصف ساعة بالضبط فى درجة حرارة 200 مئوية
7- طلعت هشة ما شاء الله ...والرائحة رائعه والطعم حكاية
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://somakitchen.blogspot.com/
Asmaa




عدد المساهمات : 200
تاريخ التسجيل : 05/09/2011
العمر : 32

طريقه عمل البريوش للفطار فى العيد Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل البريوش للفطار فى العيد   طريقه عمل البريوش للفطار فى العيد I_icon_minitimeالإثنين سبتمبر 12, 2011 12:18 am

طريقه عمل البريوش للفطار فى العيد 18525146721626980392جزيت خير
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Mohamed
Admin
Admin
Mohamed


عدد المساهمات : 209
تاريخ التسجيل : 04/09/2011
العمر : 33
الموقع : http://somakitchen.blogspot.com/

طريقه عمل البريوش للفطار فى العيد Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل البريوش للفطار فى العيد   طريقه عمل البريوش للفطار فى العيد I_icon_minitimeالإثنين سبتمبر 12, 2011 11:21 pm


وفيكى باااااااااااااارك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://somakitchen.blogspot.com/
 
طريقه عمل البريوش للفطار فى العيد
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» احد طرق عمل بسكويت العيد
» طريقه عمل البسكويت
» 'طريقه عمل كعك السميد
» طريقه عمل شيش كباب
» طريقه عمل السابليه

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
مطبخ سومه :: المطبخ والمائده :: صوره واكله-
انتقل الى: